Prijava
X

Prijavi se


Početna » Svi sadržaji » Zanimljivosti » Čuvao u jastuku novac vrijedan 93 000 maraka

Čuvao u jastuku novac vrijedan 93 000 maraka

Kategorija Zanimljivosti
Pregleda Pregleda: 1206
Dodao Dodao: Sana
Dodato Datum: 06.April.2014
Komentara Komentara: 1


OCENITE SADRŽAJ

Ocena: 5.0/1
LAJKUJTE I PODELITE


Bračni par iz Turopolja (Hrvatska) nije šokirao samo svoju obitelj nego i cijeli kraj dajući svojoj djeci 1.200.000 starih jugoslavenskih dinara (tadašnja protuvrijednost 93.000 njemačkih maraka) koje su, kako kažu, za crne dane čuvali u jastuku i poplunu ne znajući da taj novac danas više ne vrijedi.

Naime, slušajući svoju snahu i sina kako razgovaraju o crnim danima koji su došli jer platu nijedno od njih nije dobilo nekoliko mjeseci, a sjetvu treba obaviti na vrijeme, 90-godišnji Stjepan Ivičinec pozvao je svoju 85-godišnju suprugu Katu da mu donese njegov jastuk od kojeg se nisu godinama odvajali.

– Daj, Kato, naš jastuk i makaze jer, evo vidiš, došli su ti crni dani kojih smo se bojali i za koje smo štedjeli. Vidiš da je bilo dobro mene poslušati i štedjeti, a ne trošiti novce kako si ti htjela – govorio je djed Stjepan parajući svoj omiljeni jastuk.

Zaprepašteni i u nevjerici, ukućani su ostali bez daha gledajući kako djed i baka iz jastuka vade hrpu starih jugoslavenskih dinara.
– Šta se čudite? Nekad se imalo i moglo šparati. Kaj to nije dovoljno? Ako treba još, budem ja rasparala i blazine… Nemojte se bojati, nećemo mi biti gladni. Imat ćemo za sjetvu i za život, uporan je bio bračni par Ivičinec ne shvaćajući čemu se čude njihovi ukućani.
  •  Facebook Komentari:  
  •  Ekipica Komenteri: 1 
  Samo registrovani korisnici mogu dodavati komentare. Molimo prijavite se.

1  
Sta reci blink blink blink


Porukice
Anketa
Kako vam se dopada sajt?
Ukupno ocena: 3098
Statistika
Zadnji registrovan: Zachezyslage
Ukupno registrovanih: 189753
  
Ukupno online: 2
Gosti: 1
Korisnici: 1
AgnesSoyday  

Današnji posetioci
india sulejman Veličanstveni ekipica 2008 online Bollywood na vesti onlajn Za film 2012 sa uzivo movie Magazin movies da 2013 2010 se Je 2005 sa prevodom Epizoda besplatno gledanje free 2004 OF srbija hindi 2009 the serija EP Arrow revolution 2003 2011 2006 filmovi 2007 Sulejman Veličanstveni crtani filmovi online horor Madhubala 2014

Ekipica, filmovi, serije, serije online, domaći filmovi, domaće serije, novo, online, sa prevodom, onlajn, filmovi online, filmovi sa prevodom, online filmovi, strani filmovi sa prevodom, strane serije sa prevodom, magazin, serija, epizoda, forum, FB statusi, Radio stanice, TV online, TV kanali, TV uživo, radio uživo, televizija uživo, Slike, Video, igre, film, movie, movies, gledanje, bioskop