Prijava
X

Prijavi se


Početna » Svi sadržaji » Vesti » PANIKA U SAD ZBOG NOVE RUSKE RAKETE

PANIKA U SAD ZBOG NOVE RUSKE RAKETE

Kategorija Vesti
Pregleda Pregleda: 1182
Dodao Dodao: Admin
Dodato Datum: 15.February.2014
Komentara Komentara: 0


OCENITE SADRŽAJ

Ocena: 5.0/2
LAJKUJTE I PODELITE


Iako Rusi ne kriju da probaju novu raketu „RS-26“, zbog toga što nisu saopštene njene karakteristike i dužina leta, minulih dana na relaciji Vašington – Moskva vodila se polemika koja je napravila još veću maglu.Nesporno je da Amerikance sve više nervira ne samo rast vojnih budžeta Kine i Rusije, već i informacije da ruski vojni konstruktori eksperimentišu sa najnovijom raketom RS-26 koju su nazvali „rubež“, što u prevodu znači „granica“ ili „međa“.

Amerikanci pretpostavljaju da bi njen domet mogao biti od dve do šest hiljada kilometara.

Zadatak koji su dobili ruski konstruktori nije tajna: nova raketa mora biti brža i „pametnija“ od američkih presretača koje će oni postaviti u Poljskoj, Rumuniji, Turskoj, ali i na brodovima.

Ali zašto je domet nove rakete toliko u centru pažnje?

„Njujork tajms“ tvrdi da Rusija ispituje novu krilatu raketu i krši postojeće međunarodne dogovore, tačnije sovjetsko-američki sporazum o likvidaciji raketa srednjeg i malog dometa. Reč je o dogovoru iz 1987. godine, potpisali su ga Gorbačov i Regan, na osnovu kojeg su Sovjeti uništili 1.846 raketa srednjeg i malog dometa, a Amerikanci 846!

U Moskvi smatraju da se mnogo toga promenilo i da više ne treba da se pridržavaju spomenutog dogovora Gorbačova i Regana. Lani je Sergej Ivanov, šef predsedničke administracije koji je svojevremeno bio i ministar odbrane, kazao da Rusija ne može do beskonačnosti da ispunjava spomenuti dogovor. Jedan od uglednijih ruskih eksperata raketne tehnike, Pavel Zolotarjov, koji je zamenik direktora za izučavanje Amerike i Kanade, tvrdi da Rusija neće izaći iz spomenutog dogovora bez obzira na političke izjave.

- Kad je taj dogovor potpisivan, Amerikanci su postavljali svoje „peršinge“ u Evropi i oni su do Rusije mogli doleteti za desetak minuta. Zamislite ako takve rakete Amerikanci stave u baltičke zemlje – kaže Zolotarjov.

Izvesno je da Vašington muči ispitivanje nove ruske interkontinentalne rakete strateškog značaja, „RS-26“. Do sada je izvedeno pet proba, od čega su četiri bile uspešne. Ta raketa će biti moćnija od postojećih „topola“ i „jarsa“. Uostalom, potpredsednik ruske vlade Dmitrij Rogozin nazvao je „rubež“ ubicom američkog PRO.
  •  Facebook Komentari:  
  •  Ekipica Komenteri: 0 
  Samo registrovani korisnici mogu dodavati komentare. Molimo prijavite se.


Porukice
Anketa
Kako vam se dopada sajt?
Ukupno ocena: 3098
Statistika
Zadnji registrovan: Zachezyslage
Ukupno registrovanih: 189753
  
Ukupno online: 1
Gosti: 1
Korisnici: 0
  

Današnji posetioci
india sulejman Veličanstveni ekipica 2008 online Bollywood na vesti onlajn Za film 2012 sa uzivo movie Magazin movies da 2013 2010 se Je 2005 sa prevodom Epizoda besplatno gledanje free 2004 OF srbija hindi 2009 the serija EP Arrow revolution 2003 2011 2006 filmovi 2007 Sulejman Veličanstveni crtani filmovi online horor Madhubala 2014

Ekipica, filmovi, serije, serije online, domaći filmovi, domaće serije, novo, online, sa prevodom, onlajn, filmovi online, filmovi sa prevodom, online filmovi, strani filmovi sa prevodom, strane serije sa prevodom, magazin, serija, epizoda, forum, FB statusi, Radio stanice, TV online, TV kanali, TV uživo, radio uživo, televizija uživo, Slike, Video, igre, film, movie, movies, gledanje, bioskop