Prijava
X

Prijavi se


Početna » Svi sadržaji » Zanimljivosti » RUDAR PRONAĐEN ŽIV: Nakon 17 godina provedenih ispod zemlje

RUDAR PRONAĐEN ŽIV: Nakon 17 godina provedenih ispod zemlje

Kategorija Zanimljivosti
Pregleda Pregleda: 1398
Dodao Dodao: Admin
Dodato Datum: 27.May.2014
Komentara Komentara: 0


OCENITE SADRŽAJ

Ocena: 5.0/1
LAJKUJTE I PODELITE


Grupu rudara iz zapadne pokrajine Xinjiang (KINA), zateklo je nevjerovatano iznenađenje kada se u oknu na mjestu iskopavanja otvorio tunel koji je bio dio starog rudnika, napuštenog prije 17 godina nakon zemljotresa koji je izazvao kolaps tog rudnika.Dok su istraživali galerije, naišli su na Cheung Waija, 59-godišnjaka koji je preživio nesreću 1997. godine. U vidno lošem stanju, hitno je odveden u bolnicu gdje će se obaviti potpuna procjena njegovog fizičkog i mentalnog stanja narednih sedmica.

Čovjek je 17 godina proveo zarobljen u oknu rudnika sa tijelima 78 svojih mrtvih kolega, nakon zemljotresa magnitude 7,8 po Richteru koji je pogodio regiju i izazvao nesreću u rudniku prilikom čega se urušila potporna drvena konstrukcija. Gospodina Cheunga je spasilo to što su neki ventilacioni kanali i dalje ostali povezani sa površinom, što mu je omogućavalo dotok čistog vazduha.

Uspio je preživjeti zahvaljujući zalihama riže i vode koje su se nalazile u podzemnim skladištima za hitne slučajeve, ali i loveći štakore, kao i prikupljanjem velike količine jedne vrste fosforescentne mahovine, što je za njega predstavljalo jedini izvor vitamina. Iako je patio od velikog fizičkog i mentalnog stresa, ipak je uspio dostojanstveno sahraniti sve svoje kolege, te je na taj nesebičan čin potrošio gotovo godinu dana.

Onaj ko čita do kraja znaće da je sve u ovoj priči izmišljeno.

Rudarske nesreće su i dalje česte u Kini, u kojima je početkom milenijuma godišnje ginulo više od 4000 rudara, uprkos rastu mjera sigurnosti od strane vlade. Samo prošle godine, zatvareno je oko 1.000 malih opasnih rudnika.

Slučaj gospodina Cheung ostaje jedinstven, ujedno je i Guinnessov rekord, dok je predhodni rekord za preživljavanje pod zemljom bio 142 dana.
  •  Facebook Komentari:  
  •  Ekipica Komenteri: 0 
  Samo registrovani korisnici mogu dodavati komentare. Molimo prijavite se.


Porukice
Anketa
Kako vam se dopada sajt?
Ukupno ocena: 3098
Statistika
Zadnji registrovan: Zachezyslage
Ukupno registrovanih: 189753
  
Ukupno online: 2
Gosti: 1
Korisnici: 1
AgnesSoyday  

Današnji posetioci
india sulejman Veličanstveni ekipica 2008 online Bollywood na vesti onlajn Za film 2012 sa uzivo movie Magazin movies da 2013 2010 se Je 2005 sa prevodom Epizoda besplatno gledanje free 2004 OF srbija hindi 2009 the serija EP Arrow revolution 2003 2011 2006 filmovi 2007 Sulejman Veličanstveni crtani filmovi online horor Madhubala 2014

Ekipica, filmovi, serije, serije online, domaći filmovi, domaće serije, novo, online, sa prevodom, onlajn, filmovi online, filmovi sa prevodom, online filmovi, strani filmovi sa prevodom, strane serije sa prevodom, magazin, serija, epizoda, forum, FB statusi, Radio stanice, TV online, TV kanali, TV uživo, radio uživo, televizija uživo, Slike, Video, igre, film, movie, movies, gledanje, bioskop